22 Ocak 2010 Cuma

Karşıyaka'nın sabrı kalmadı ..


Ersezgin, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın icraatlarının destekçisi olduklarını, ancak hakem hatalarından çok kayba uğradıklarını kaydetti.

Hakemlerin hata yapabileceğini kabul ettiklerini, ancak Boluspor ve Adanaspor karşılaşmalarında yaşananları hata olarak algılayamadıklarını bildiren Ersezgin, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
''MHK ve TFF, bu iki maçı objektif ve hakkaniyete uygun şekilde tekrar izlemelidir. Her iki maçta da aynı hatalı kararların uygulanması nasıl bu kadar paralellik gösterebilir? Söz edilen iki maçta da haksız penaltılar verilerek ve oyuncularımıza 7-8 adet çok ağır sarı kart gösterilerek oyun içindeki dirençleri kırılmıştır. Karşıyaka'nın, ligin kalitesini artırmasına rağmen üst üste iki maçta da benzer haksız kararların uygulanması, 'takımımız üzerinde başka oyunlar mı oynanıyor' sorusunu sormamıza neden olmaktadır.''

Karşıyaka'nın Türk sporunda birçok konuda öncü olduğunu ve birçok yıldızı Türkiye'ye kazandırdığını anlatan Ersezgin, ''Kulübümüzün hiçbir sporcusuyla hiçbir kurum, kuruluş, hakem alay edemez. Hakem Bülent Yıldırım'ı davranışları ve uygulamaları nedeniyle kınıyoruz. TFF ve MHK'nın bu konuda gereğini yapmasını beklemekteyiz'' dedi.

Ersezgin, geçen sezon Kasımpaşa ile oynadıkları Bank Asya 1. Lig play-off final maçındaki olaylar sonrasında aldıkları 5 maç seyircisiz oynama cezasının çok ağır olduğunu da savunarak, şöyle devam etti:
''Toplum vicdanında böylesine ağır bir cezayı alacak bir olay olmamıştı. Kaldı ki bugün bile o sahada yeterli güvenlik olmadığı için maç oynatılmamaktadır. Ancak PFDK kararına yaptığımız itirazdan sonra kurul üyesi Mehmet Yaya'dan öğrendik ki, kulübümüze 3 maç seyircisiz oynama cezası verilmesi kararı çıkarken, TFF Yönetim Kurulu üyesi sayın Ufuk Özertem'in etkisi ve isteğiyle cezanın 5 maç olarak tescil edilmesi onaylanmıştır. Kulübümüzün haksız uygulamalara artık tahammülü kalmamıştır. TFF ve MHK'dan bu konuda gereğini yapmasını, tarafsız, adaletli ve hakkaniyete uygun olarak ligimizin oynanmasını sağlamasını beklemekteyiz.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder