18 Şubat 2010 Perşembe

O Gece Bu Sene'nin Doğuşu



Karşıyaka tribünlerinde binlerce kişinin hep bir ağızdan haykırdığı, gazetelerin manşetlerinden, Başkanın, yöneticilerin demeçlerinden düşürmediği "O GECE BU SENE" sloganı...
Nasıldı bu tezahüratın doğuşu, tekrardan nasıl gündeme gelmişti?

İşte O GECE BU SENE'nin doğuşu.

1981'de Göztepe'yi, 1982'de Antalya'yı, 1983'de Denizli'yi 1984'de Eskişehir'i, 1985'de Samsun'u, 1986'da Bolu'yu 1. lige yollarken hepsinde averajla ikinci sırada bakakalmıştık rakiplerimizin çıkmasına.
Taraftar olarak isyanın boyutu ülke sınırlarını aşmıştı. Hergele Meydanı'nın o dönemlerdeki değişmez simalarından olan grubumuz, sabır taşlarının çatladığı 7. yıla yönetimimiz iddiasız başlayınca doruklara ulaşan "Ne Zaman Gelecek O Büyük Gece?" tezahüratına ağzımızdan "O Gece Bu Sene" sözleri dökülüverdi.
Ve o hafta içinde bu pankart yaptırılarak, maçlara asmaya başladık.
1987 Mayısında Adanaspor'la oynayıp şampiyonluk turu attığımız maçta ve BAŞKA KUPA KALDI MI? dedirten basket maçlarındaki zaferlerde anlamını pekiştiren pankartımız, 1994 ve 1996 şampiyonluklarını da gördü.
Yine sabır taşlarının çatlamaya başladığı andan itibaren yeni nesillere iletilmek üzere Yeşil-Kırmızı ekibine o dönemlerde kullandığımız arabamızın 35½ KSK 07 plakasıyla birlikte orjinal "O Gece Bu Sene" pankartını teslim ettik.
Yeşil Kırmızı Ekibi pankartımızın sloganını haberlerinde ve yazılarında kullanmaya başlayınca O GECE BU SENE artık herkesin dilinde bir tezahürat haline geldi.
Orjinal pankartımızın maçlarda yeniden yer almasıyla yine şampiyonlukların geleceği inancıyla nice erişilmez başarılar KSK nin olsun...

KUTSAL TOPRAKLAR KARŞIYAKA !..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder