19 Şubat 2010 Cuma

Körlük


Futbolun adaleti yok derler. Kimi zaman bu kavram doğruluğunu ispat eder.

Ancak bu bir takımın doksan dakika boyunca baskı yapıp ataklar bulmasından çoğu topun direkten dönmesinden ve benzeri şekilde kaçırılan % 100 gol pozisyonları olup maçı kaybettiğinde söylenir.

Bu açıdan bugünkü maça bakarsak, bu kavram Karşıyaka ve bugün oynadığı futbolla ilgili söylenebilecek bir durum değildir.

İkinci yarı oyuncu sayısı dengelendikten sonra sahaya sonradan giren Güney ve Eser ikilisini yarattığı pozisyon dışında bir pozisyon yoksa zaten maçı alamazsınız.

Ama gelin görün ki bu adaleti saha içinde dağıtacak kişiler olan hakemler bugün bu skorun çıkmasında bilerek ya da bilmeyerek % 100 etkili olmuşlardır.

Bilerek yada bilmeyerek diyoruz çünkü malumlarınız olduğu gibi Almanya’da ortaya çıkan bir bahis skandalı ve hala kimin ne yaptığının ortaya çıkmaması insan aklının şüphelerle kendini kemirmesine yol açıyor.

İşe bu yönden bakarsanız çok vahim. Acaba maçın berabere bitmesi mi istendi? Bu soru somut deliller ortaya çıkmadan anlaşılmaz. Bu yüzden de bu noktadan uzaklaşıp, hepimiz gibi bir insan olan hakemin yanlış yaptığı düşünelim.

O zaman da bu Bülent Yıldırım isimli hakemin maçı bilmeden nasıl rezil ettiğini görelim.

12 sarı 2 kırmızı kart ve bir uyduruk penaltı kaçıp giden puanlar, bozulan moraller ve kaybolan emekler.

Şahsen merkez hakem komitesinden rica ediyorum 1.Lig maçlarına Süper lig hakemlerini vermesinler ya da bu ligin süper ligden daha mücadeleci, birbirine denk takımlardan oluştuğunu, takımların büyük özverilerle mücadele ettiğini anlatsınlar ki “Ben süper ligden geldim. Ben kralım, siz de benim kullarımsınız “ edasıyla maç yönetmesinler..

Verilen penaltı kendini Süpermen zanneden Emre Aktaş’ın uçuşu sonucunda verildi.

Arkasından doğal olarak haksızlığa isyan eden futbolcuların tepkileri karta dönüştü.

Bu sefer bu kararın altında ezilen hakem gereksiz fauller ve kartlar göstermeye başladı.

Adana aleyhine kartlar üretti ve aklı sıra maçı dengeledi.

Tekrar ifade ediyorum. Bu lige burnu Kaf dağında olmayan her türlü hakem gelsin. Ama bu halde gelecekse Süper lig hakemi hiç gelmesin.

Adalet ancak böylece adil dağıtılacaktır. Bakalım devre arasında pozisyonun tekrarını izleyip penaltı olmadığını söyleyen gözlemci İlhami Kaplan ne rapor yazacak? Bakalım Bülent Yıldırım haftaya hangi maçı yönetecek.

Yazıklar olsun kraldan fazla kralcılık yapanlara ! Ve kendini kral zannedenlere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder